Országos Közöd! Találkozó

Háromnapos találkozót szervez április 20 és 22 között Tatabányán a Tasli (Tatabányai Segítők Ligája) önkéntes csoport az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület segítségével. Az Országos Közöd! Találkozóra Demokratikus Ifjúságért Alapítvány KöZöD! hálózatának önkéntes csoportjait várják. A hétvégén a fiatalok találkozhatnak egymással, és közösen végezhetnek önkéntes tevékenységet.

A találkozó kiváló fórum együttműködések kezdeményezésére, ötletgyűjtésre is. A program célja továbbá, hogy olyan fiatalok is megismerkedjenek az önkéntes tevékenységgel, akik még nem vettek részt ilyen programban, és a későbbiekben szeretnének további önkéntes akciókban és a csoportok munkájában részt vállalni.

Időpont: 2012. április 20-22.

Helyszínei:


- A Samaritánus Alapítvány Központja Tatabánya, Sárberki u. 53.
- A Kandó Kálmán Szakképző Iskola, Általános Iskola és Középfokú Kollégium intézményegység Kossuth Lajos Általános Iskola Tatabánya, Füzes u. 38.

Önkéntes tevékenység

A tatabányai Kandó Kálmán Szakképző Iskola, Általános Iskola és Középfokú Kollégium intézményegység Kossuth Lajos Általános Iskola telephelye nagyon nehéz anyagi körülményei miatt, egy szegényes lerongálódott iskolaépületben kénytelen működni. Tanulói halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok.

A találkozó önkéntes tevékenysége során a résztvevők az iskola két tantermét újítják fel és festik ki, valamint az osztálytermek környezetét teszik barátságosabbá és színesebbé az iskolában tanuló fiatalok együttműködésével.