Médiamegjelenések

Kincset találtak a Bem utca környéki gyerekek - 2012.06.09. Környe.hu
Kincsesládára bukkantak Környén, a „Játszótéri szigeten” a Bem József utca környéki gyerekek szombat délután, de láthatóan a „kincsek” felfedezése mellett a hozzá elvezető út és olykor „embert próbáló” akadályok leküzdése jelentette számukra a nagyobb élményt.
Kincset találtak a Bem utca környéki gyerekek - 2012.06.09. Kemma
Kincsesládára bukkantak Környén, a „Játszótéri szigeten” a Bem József utca környéki gyerekek szombat délután, de láthatóan a „kincsek” felfedezése mellett a hozzá elvezető út és olykor „embert próbáló” akadályok leküzdése jelentette számukra a nagyobb élményt.

Baba-börze - 2012.04.15. Környe.hu
Ren­ge­teg meg­unt, de még szép, oly­kor szinte alig hasz­nált ruha, kis­cipő, játék, mese­könyv, rajz­esz­köz, s min­den­féle, a gye­rek­ne­ve­lés min­den­nap­ja­i­hoz tar­tozó „kel­lék” sora­ko­zott az asz­ta­lo­kon szom­bat dél­előtt a kör­nyei Kis­fa­ludy Mihály Álta­lá­nos Isko­lá­ban, az Észak-Dunántúli Ifjak Egye­sü­let (ÉDI) által szer­ve­zett első Baba-börzén.

Solidarity is the key - 2012.03.26. YSA.org
As the winter ended, we gathered for our annual assembly where our organization's volunteers were asked to bring a story about a need in our community and how we could serve or address each one. 


Révais szópárbaj - 2012.02.24. Revita TV
Vitáztak a Révaiban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesületének szervezésében vitanapot tartottak csütörtökön a Révai Miklós Gimnáziumban. A Szólj bele! elnevezésű program egy uniós projekt keretében indult útjára, hogy a diákok megtanuljanak vitatkozni és érvelni, és ezáltal fejlődjön a beszédkészségük is.

Vitanap a Révaiban - 2012.02.24. O2TV
Vitanapot rendezett a Révai Miklós Gimnáziumban a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesülete.


Szólj Be(le)! Fehérvár - 2012.02.09. Vörösmarty Rádió
A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és az észak-Dunántúli Ifjak Egyesület középiskolásoknak szervezett csütörtökön vitanapot, Szólj Be(le)! címmel a Bugát Pál tagintézményben. Schöngrundtner Tamás az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület rádiónknak elmondta, céljuk az önkéntes lehetőségek biztosítása a régió fiataljainak, valamint a 14-30 év közötti korosztály bevonása a közösségépítő programokba, továbbá a demokratikus értékek átadása - csoportmunka, empátia, kreatív gondolkodás, konfliktuskezelés, kommunikáció fejlesztése.

Izgalmas szópárbajok - 2012.02.06. Napló
Pénteken tartották a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és az Észak-dunántúli Ifjak Egyesület középiskolásoknak szervezett programját, a Szólj Be(le)! vitanapot a Dubniczay-palotában.

Vitázni tanultak - 2012.02.03. Veszprém TV
Állampolgári kötelesség-e részt venni a közügyekben? – erről is kifejthették véleményüket ma veszprémi középiskolások a várban, a Dubniczay-palotában rendezett vitanapon. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesületének rendezvényén a fiatalok vita-tudásukat és érvelési képességeiket gyakorolhatták. 19 veszprémi középiskolás vett részt a programon, mely egy országos rendezvénysorozat része volt.

Vita-programok középiskolásoknak - 2012.01.27. Vehír
Vitanapot szervez, és vitaversenyt hirdet középiskolásoknak a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és helyi partnere, az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület.

Diákönkormányzatos fiatalokat képeznek uniós támogatással - 2011.03.20. Kemma.hu
Forrásteremtés, projektmenedzsment és kommunikáció témakörökben tartanak majd előadásokat diákönkormányzatos középiskolásoknak, hogy hatékonyabban tudják képviselni a társaikat.

DIA Pályázati Információs Nap - 2011.02.11. Fehérvár TV
A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány Közöd! programjának pályázati információs napján az ÉDI nyertes pályázatáról, a márciusban megvalósuló Csináld Magad Hétvégéről alelnökünk, Fábián Emese nyilatkozott a Fehérvár TV stábjának.

Szemétszedés a falunap előtt - 2010.04.27. Napló
Szemétszedő akciót szervez az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület önkéntesei és a Dudari Általános Iskola diákönkormányzata, hogy a falunapok előtt megtisztítsák Dudar utcáit.

Fiatalok tízezreit mozgatja meg itthon a társadalmi felelősségvállalás - 2010.03.24. Vöröskereszt
Játszótér felújítás, erdőtisztítás, faültetés, szemétszedés, játékos programok, idősgondozás, tartós élelmiszergyűjtés rászoruló családoknak. Ilyen és ehhez hasonló projektek szerepelnek az idei KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja palettáján. Az április 24-i rendezvény programjait vidéki és fővárosi önkéntes fiatalok álmodták meg és valósítják meg. Ők ezzel vesznek részt saját közösségük alakításában, ezzel teszik jobbá a körülöttük élők életét. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) rendezvényén tavaly 20 000 fiatal vett részt. Úgy tűnik, hogy az önkéntesség itthon is kezd divattá válni...

Őszintén az iskolai erőszakról - 2010.02.22. Napló
Az iskolai erőszakról rendezett kerekasztal-beszélgetést diákoknak hétfőn a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) és az Észak-dunántúli Ifjak Egyesület (ÉDI).

Kaland vagy munka? - 2010.01.30. Napló

Beszámoló a Veszprémi Online Szabadegyetem programról - 2009.07.28. VPress
A Veszprémi On-line Szabadegyetem (VOLSZ) program a SZABAD-SAJTÓ Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében valósult meg 2008. június 26. és 2009. június 25. között. A VOLSZ két legfontosabb célja az volt, hogy minél több embert vonjon be az internetezők, az információs társadalom eszközrendszerét felhasználók táborába; illetve hogy a felhasználók látókörét szélesítse, bemutassa az eszközrendszerben rejlő, jelenleg kevésbé kihasznált lehetőségeket.

Utcazene - még egyszer, utoljára - 2009.07.27. VPress
Az idei Utcazene Fesztiválon hagyományos kiköltözésünk mellett egy nyereményjátékkal összekötött kérdőívezési akciót is lebonyolítottunk. Önkénteseink kilencvenhét résztvevőtől kérdezték meg, mi a véleményük a Fesztiválról, illetve mennyire ismerik a Veszprém Presszót. Természetesen ez a felmérés nem tekinthető reprezentatívnak, eredményei mégis érdekesek a számunkra.

Rajtunk spórolnak - 2009.05.14. VPress
Az ifjúsági információs és tanácsadó iroda, mint műfaj nem lenne rossz, csak önmagában kevés. Információt a Google is ad bármikor, anélkül hogy ki kellene lépnem a lakásból. A tanácsok hasznosak, de ez csak arra elég, hogy a fenntartó mossa kezeit, mondván: ők foglalkoznak a fiatalokkal. Ennél többre van szükség. Hogyan lehetne egy ifjúsági iroda hasznos és jól működő intézmény?

Közünk van hozzá - 2009.04.22. VPress
Az idei évben április 25-e lesz az önkéntes fiatalok világnapja. A nemzetközi kezdeményezéshez Magyarországon is több száz programmal csatlakoztak; Veszprém megyében is szép számmal találhatunk akciókat ezen a napon. Azonban sokakban felmerül a kérdés: mi az értelme annak, hogy bármilyen ellenszolgáltatás nélkül dolgozzunk, tegyünk valamit másokért?

Utcazene mérleg - 2009.07.19. VPress
Véget ért a fesztivál, eltakarították a szemetet is, a legtöbben már kialudták magukat a tegnapi vad bulizás után, így érdemes nekünk is mérleget készítenünk: mi minden történt az idei Utcazenén...