"A jövő reményei" díjat kapott az ÉDI

Beszámoló a 2008-as Közöd!-ről és a DIA napokról

Az idei évben már harmadszor került megrendezésre a Közöd!, melynek központi témája a társadalmi felelősségvállalás volt. Ennek keretein belül az ország minden táján zajlottak különböző helyi szervezésű programok. Az idei évben először indult el az Iránytű Kampány, melyben vállalatok és civil szervezetek mutatkozhattak be. Az általuk beküldött fotókból utazó kiállítás is nyílt. Bővebb részleteket a Közöd!-ről a Hámori Zolival, a DIA 'Make a Connection' programvezetőjével készített interjúban olvashattok ide kattintva.

A korábbi években megszokottaktól eltérően ezúttal a DIA-napokat a Közöd!-del egy időben rendezték meg április 18-20 között, Budapesten. Az eseményen az ÉDI-t 3 fő (Mesi, Merci és szerény személyem) képviselte.

A régiós busszal az előre beharangozott BKV sztrájk és dugó ellenére időben felértünk a fővárosba. Bár azt halkan hozzáteszem, hogy a dugó is elmaradt, és a villamosok is jártak, szóval annyira mégsem volt komoly a helyzet. Miután elfogyasztottuk az ebédünket a BME menzáján, átvonultunk a szállásunkra, a Közgazdasági Politechnikumba, ahol a szekciók ismerkedős délutánt tartottak, és felkészültünk a másnapi feladatunkra is. A napot a Merlin Színházban zártuk, ahol megnyitották a hétvégét. Beszédet mondott Galambos Rita, Richard Harill és Mosi, aki tavaly az Év Önkéntese volt.

Szombaton a szekciók szétszóródtak a főváros területén, hogy járókelőkkel beszélgessünk a társadalmi felelősségválallásról. (Mesi az Europarkba, Merci és én pedig az Állatkertbe kerültünk) Az összegyűjtött véleményeket felragasztottuk egy kartonból készült totemoszlopra.

Délután feldolgoztuk a történteket, majd mindenki izgatottan készült az esti fesztiválra, ahol a szokásos fellépők mellett a DIA-díjak kiosztása is várt a résztvevőkre. Örömmel jelenthetem ki, hogy szép hétvégét zártunk, az ÉDI két díjat is magáénak tudhat. Csapatunkat a "Jövő Reményei" díjjal jutalmazták, míg koordinátorunk az Év Önkéntese lett. A Közép-dunántúli régió hírnevét öregbítendő megemlítem Balogh Attilát, akit szintén az Év Önkéntese díjjal jutalmaztak, ő Tatán tevékenykedik.

Ezúton szeretném megköszönni csapatom minden egykori és jelenlegi tagjának, és mindenkinek, aki támogat minket, hogy munkájukkal segítették/segítik az Észak-Dunántúli Ifjak csoport tevékenységét, és a regionális összefogás létrejöttét.