Pannon Fíling mozgóképes találkozó

Szombaton az Expresszóban már negyedik alkalommal rendezték meg a Pannon Fíling mozgóképes találkozót, melyen Mesi, Réka és Söge képviselték az ÉDI-t.

A megyei napilap a következőket írta az eseményről:

Veszprém - Pannonfíling Mozgóképes Találkozó elnevezéssel tartottak filmfesztivált szombaton az Expresszó klubmoziban.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett amatőr filmszemlén idén tizenkét alkotás versengett a zsűri és persze a közönség kegyeiért.

A filmtermést Csillag Márton, a Filmvilág és a Pesti Est filmkritikusa, Hordós Csaba, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola médiaismeret-tanára, drámapedagógus és Barta Árpád, a Pannonfíling tavalyi nyertese véleményezte.

Az amatőr alkotók vászonra vitték, mit is jelent számukra a pannon életérzés, milyen helyszíneken, milyen karakterekkel érzik közvetíthetőnek azt, amit ebben a miliőben megélnek.

Számtalan érdekes, humortól, érzékenységtől sem mentes, izgalmas képi megoldásokban bővelkedő kísérleti filmet nézhetett a hagyományos mozikultúrától kissé elszokott kíváncsi közönség.

Versenyen kívül levetítettek még két profi rövidfilmet is, melyekben a Hollywoodoo együttes frontembere, a Taxidermiában debütáló Trócsányi Gergely szerepelt.

A zsűri Bernáth Szilárdnak adta a Dunaversitas Filmakadémiára szóló ösztöndíjat Bújócska című filmjéért.

A második egy német alkotó, Lars Henze Mein Sommer címet viselő kisfilmje lett, a harmadik helyet pedig Törley Márton érdemelte ki Porszívó című kisfilmjéért.

A közönségnek Kerecsendy Vilmos 35 km című rövidfilmje tetszett a legjobban, a közönségszavazatok alapján második lett Szabó AttilaBalkánia elnevezésű alkotá- sa, Vattai Márton Veszprém3Run című munkája pedig harmadik.

Napló