GYSD Bababörze ÁPR14

Sok a kinőtt ruha? Jó lenne egy mérettel nagyobb cipő? Pár csörgőtől megszabadulnál? Szerezz helyette mesekönyvet!

Lehet hozni: játékokat, ruhákat, cipőket, mesekönyveket, rajzeszközöket, baba etetéshez tartozó cuccokat, hordozókat, pelenkázó kellékeket, gyerekszobai dekorációt, jelmezeket, gyerekbiztos bizsukat stb.

Hozd magaddal a lurkódat is, mert amíg Te cserélgetsz, vagy árulsz, addig Mi őket szórakoztatjuk!

Részvételi szándékodat kérlek jelezd ezen a telefonszámon SMS-ben (Ott leszek! aláírás):

06/70 514-0236
Tromposch Ágnes


Igazold vissza az eseményt Facebookon!  

 Sajtóanyag a rendezvényről

Baba-börze
Helyszín: Kis­fa­ludy Mihály Álta­lá­nos Iskola és Alap­fokú Művé­szet­ok­ta­tási Intézmény. Kör­nye, Belo­i­an­nisz u. 1. 
Időpont: 2012. április 14. szombat 9-13h

A Baba-börze rendezvény egyesületünk önkéntes programjának, a HAJÓ-nak a részeként valósul meg. Kezdeményezésünkkel a Közöd! Önkéntes Fiatalok Napja mellett közvetlenül is csatlakoztunk a Global Youth Service Day-hez, valamint az esemény részét képezi annak a programsorozatunknak, amellyel egyesületünk a Generációk közötti szolidaritás európai évéhez kapcsolódik.

Rendezvényünkkel a kisgyerekes szülőket célozzuk meg. Első éveikben a gyerekek iszonyú gyorsan fejlődnek mind fizikailag mind szellemileg. Gyorsan kinövik a ruháikat és egyre összetettebb játékokra van szükségük. Az alig használt ruhák, játékok, egyéb tárgyak pedig dobozokba kerülnek és a padláson porosodnak, miközben más családok életét nagyban megkönnyíthetnék. Erre a problémára reflektálunk azzal, hogy megteremtjük a lehetőséget a családoknak a babaholmik csere-beréjére.

A rendezvényen alapvetően három generáció vesz részt: a szülők, akik nemcsak tárgyakat, de tapasztalatokat is cserélhetnek egymással; a kisgyerekek, és a korban e két generáció között elhelyezkedő önkénteseink, akik játszóházban vigyáznak a kicsikre. Úgy gondoljuk, a rendezvény nemcsak anyagilag tudja segíteni a résztvevőket, hanem közösségépítő szerepe is lesz. Végső soron ez, a közösségek erősítése és az állampolgári részvétel generálása - egyesületünk fő célja.

Sajtókapcsolat: 
Schöngrundtner Tamás
kommunikációs vezető
schongrundtner.tamas@ediegyesulet.eu
+3670/514-0187

Az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesületről

Az ÉDI csapata 2007 óta dolgozik azon, hogy az önkéntesség, a tapasztalati tanulás és készségfejlesztő tréningek segítségével támogassa régiónk 10-30 év közötti fiataljait az aktív állampolgárrá válásban. Egyesületünk 15  állandó tagja régiónk öt településén - községekben, kisvárosokban és megyeszékhelyeken - él és tevékenykedik. Munkánk során keressük a kapcsolatot és az együttműködési lehetőséget a szakmai szervezetekkel, diákönkormányzatokkal, ifjúsági szervezetekkel, informális csoportokkal és minden olyan közösséggel, amelyek a fiatalok közösségi részvételét hivatottak erősíteni.

A Hajó programról

A Hajó az ÉDI Egyesület önkéntes programja, célja a közép-dunántúli régióban élő 10-30 év közötti fiatalok megszólítása önkéntes akciókon keresztül. Egyesületünkben 2007 és 2012 között tagjaink fejenként közel kétszáz órát tölthettek önkéntességgel, és igyekszünk a jövőben is minél több alkalmat teremteni erre. Úgy gondoljuk, hogy a programban szerzett élmények és tapasztalatok felkeltik a fiatalok érdeklődését és arra ösztönzik őket, hogy a jövőben is aktív állampolgárként vegyenek részt közösségük életében.

“Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.”
(Antoine de Saint-Exupéry)

A Közöd! Önkéntes Fiatalok Napjáról

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) 2006 óta koordinálja - egyebek mellett – a KöZöD! Önkéntes Fiatalok Napja (ÖFN) elnevezésű kezdeményezést, amelynek elsődleges célja a közfigyelem ráirányítása az önkéntesség, a közösségi szolgálat, és a fiatalok aktív társadalmi részvételének fontosságára. Az akciókra eddig mindig április 3. hétvégéjén került sor, csakúgy, mint a világ több mint 100 országában, ahol ebben az időszakban zajlik a kezdeményezés nemzetközi változata. A kezdetektől eltelt immár 7 év alatt Magyarországon több mint 100 000 fiatal vett részt valamilyen helyi önkéntes vagy közösségi szolgálati projektben az iskoláján vagy helyi csoportokon keresztül. Felújítottak játszótereket, kitakarítottak parkokat, folyópartokat, létrehoztak közösségi tereket, szerveztek foglalkozásokat sérült és menekült gyerekeknek, sporteseményeket vakoknak és gyengén látóknak, gyűjtöttek ruhát és élelmiszert rászorulóknak, röviden tették, amire éppen ott szükség volt, ahol ők éltek vagy tanultak.

A Global Youth Service Day-ről

A GYSD egy évente megrendezett nemzetközi kezdeményezés, amely világszerte megmozgatja a fiatalokat. Alapja a közösségi szolgálat, a tapasztalati tanulás, és mindazok az ifjúsági tevékenységek amelyek közösségeik hasznára válnak helyi, országos vagy globális szinten. A tevékenységeket több mint száz országban szervezik meg minden áprilisban több millió önkéntes fiatal részvételével. A programot nemzetközi szinten a Youth Service America fogja össze számos regionális partner - Magyarországon a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány - segítségével.