Programszervezés képzés az ÉDI szervezésében

Kedves Diákönkormányzati Elnök! Kedves Tagok! Kedves Diákok!
Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljam a Csináld Magad Hétvége (CSMH) elnevezésű képzéssorozatot, melynek főszervezője az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület (ÉDI). A képzés támogatója a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány Közöd! programja. A programok szervezésében együttműködő partnerek: Tatabánya Város Diákönkormányzata (VDÖK) és az Óvárosért Egyesület.



A képzést ebben a formában idén először szervezzük meg, hagyományai azonban 1993-ra nyúlnak vissza a közép-dunántúli régióban. A Csináld Magad Hétvége terveink szerint egy képzéssorozattá válik majd a régióban.

A CSMH célja egyrészt az, hogy a régióban működő iskolai diákönkormányzatok, diák- és ifjúsági szervezetek tagjai egymással megismerkedhessenek, tapasztalatokat cserélhessenek, másrészt, hogy a csoportmunka során a fiatalok olyan ismeretekkel gazdagodjanak, melyek diák és ifjúsági munkájukat hatékonyan segítik. Célunk továbbá, hogy a résztvevők hatékonyabban és könnyebben be tudjanak kapcsolódni diákszervezetek munkájába, városi programok szervezésébe.

A hétvégék vezetői, előadói és trénerei fiatal diplomások és egyetemi, főiskolai hallgatók, akik többéves gyakorlattal rendelkeznek a nyári táborok, bentlakásos képzések szervezésében, lebonyolításában. Az előadók, szekcióvezetők képzett és gyakorlott trénerek.

Téma: Programszervezés (ötlettől a megvalósításig) – ajánljuk mindazoknak a 14-19 éves fiataloknak, akik diákönkormányzatban, ifjúsági klubban, egyesületben részt vesznek különböző programok megvalósításában, és szeretnék hatékonyabbá tenni ezt a munkát. 

A program helyszíne:
Tatabánya, Óvárosi Közösségi Ház
Gál István lakótelep 536/A.


Időpontja: 2011. április 1-3.

Részvételi díj: 1000 (egyezer) Ft/fő. Ez tartalmazza a szállást (nagyon jó állapotú és hangulatú tantermekben, szivacsokon), napi háromszori étkezést és a szakmai programok költségét. Mindezek mellett a második nap szabadidős blokkjában lehetőségetek lesz a közeli bowling pályán is kipróbálni magatokat.

A jelentkezés menete:
1. Töltsd ki a mellékelt jelentkezési lapot! Ne felejtsd el aláíratni valamelyik szülőddel/gondviselőddel az alján található „szülői engedély” részt! Ennek hiányában nem fogadhatjuk el a jelentkezésedet!
2. Küldd el nekünk az alábbi elérhetőségek valamelyikére, még a határidő lejárta előtt!
3. Részvételi díjadat hozd magaddal a képzés helyszínére!

Jelentkezési lap beküldésének határideje: 
2011. március 28. (hétfő)
 Cím: 8416 Dudar, Vasút utca 35.
 (A borítékra írjátok rá, hogy az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesületnek külditek a levelet, a jelige pedig „Jelentkezés az áprilisi képzésre” legyen!) 

Kérjük, hogy a diákönkormányzatotokban hirdessétek ki rendezvényünket! Beszéljétek meg iskolátok Intézményvezetőjével és a diákönkormányzatot segítő pedagógusotokkal jelentkezési szándékotokat.

Maximum 16 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, ezért időben küldjétek vissza a jelentkezési lapotokat. Az első 16 érvényes jelentkező vehet részt a programon (az aláírt szülői nyilatkozatok beérkezési sorrendje a mérvadó). Egy iskolából maximum egy fő jelentkezhet!

További információkat (pontos program, étkezések rendje stb.) jelentkezésetek visszaigazolásakor küldünk az általatok megadott elérhetőségre. Kérdésetekkel Csík Rékához fordulhattok. Hétköznap 8-16 óra között a 06-20/4050-117-es mobilszámon, illetve bármikor a reka.radio@gmail.com email-címen.

Várunk benneteket!
Üdvözlettel a szervezők nevében:
Csík Réka
projektvezető