Kérdőív az önkéntességről

On-line kutatás az önkéntességről: öt év után ismét lakossági önkéntes kutatást indít az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesek és önkéntesség iránt érdeklődők körében Magyarországon.


Az ÖKA Önkéntesség Európai Éve 2011 „előestéjén” egy önkéntességről szóló országos on-line kutatást indít útjára. Utoljára 2005-ben készült Magyarországon reprezentatív kutatás az önkéntesség hazai helyzetéről. Ez az Önkéntesség, Jótékonykodás, Társadalmi integráció c. az alapítvány honlapján is elérhető kutatás nagyban befolyásolta az önkéntesség hazai helyzetéről az elmúlt években kialakult képet. Időszerűnek tartottuk, hogy ismét adatokat gyűjtsünk az önkéntesség hazai helyzetére vonatkozóan, mert az elmúlt években komoly változások voltak megfigyelhetőek az önkéntesség hazai megítélése és fejlettsége tekintetében. A 2011-es Önkéntesség Európai Év indulása kapcsán kívánunk aktuális helyzetképet kialakítani, ezt a célt szolgálja az Önindító Program keretében megvalósuló on-line kutatás. Az ÖKA a kutatásban Dr. Czike Klára szociológussal működik együtt, aki a 2005-ös kutatásban is a fő közreműködő volt. A lekérdezés egy on-line felületen történik, így országosan elérhető és nagy lefedettséget eredményez.

Fontosnak tartjuk, hogy a kérdőívet minél nagyobb számban töltsék ki magánszemélyek, hogy az önkéntesség jelenlegi megítélését minél pontosabban tudjuk felmérni a kutatás által. A bejövő válaszok alapján egy kutatási jelentés készül, mely megállapításait az év első negyedében fogjuk ismertetni a közvéleménnyel.

A kérdőív kitöltését magánszemélyektől várjuk: önkéntesektől és olyan érdeklődőktől, akik eddig még nem végeztek önkéntes tevékenységet.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2011.január 31.

Kérjük, biztassa a válaszadásra a környezetében lévő önkénteseket, érdeklődőket, a kérdőív itt érhető el.

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dExnZnNLZkpHRGQ2bklrN2x1b3JTSUE6MQ

Köszönjük!