Közöd!-Találkozó Tatabányán

A múlt hétvégén kedves barátaink, a TASLI csoport regionális önknéntes találkozót szervezett Tatabányán. A talákozón a Szent József Foglalkoztató és Napközi Otthon kertjét parkosítottuk és a kerítést festettük le. A programról a 24 óra is tudósított, ezt a cikket olvashatjátok alant. Az eredetit ITT találjátok.


TATABÁNYA Harminc fiatal parkosított és ültetett virágot vasárnap délelőtt a TTKT ESZI Szent József Foglalkoztató és Napközi otthon udvarán.
 Az akciót a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány koordinálta, s természetesen Hámori Zoltán ügyvezető igazgató is jelen volt.
– Egy ilyen alkalom megfelelő arra, hogy a helyi szinten működő önkéntes csoportok tagjai találkozhatnak, ismerkedhetnek egymással. Az országban egyébként kétszáz aktív csoport dolgozik. Mindegyikük helyben dönti el, hogy milyen munkát tervez, az alapítvány anyagilag támogatni tudja az elképzeléseket – mondta Hámori Zoltán.
A Szent József Otthon parkosítása a Tatabányai Segítők Ligája, vagyis a TASLI ötlete volt. Pályáztak, nyertek, majd az önkéntesek, A Közművelődés Háza, a Samaritánus Alapítvány is támogatta anyagilag is az elképzelést. Ez az alkalom most azért is fontos volt, mert a tatabányai önkéntesek mellett veszprémi, sárvári, székesfehérvári fiatalok is sürgölődtek ásóval és lapáttal a kezükben, sőt nagy számban voltak jelen a bicskei nevelőotthon lakói.
Mivel a TASLI tagjai három éve rendszeresen járnak a nevelőotthonba, természetesen a vendégeknek is meg akarták mutatni az intézményt.