TATABÁNYÁRA ÉRKEZIK A KÖZÖD! ROADSHOW


A társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívják fel a figyelmet fiatal önkéntesek utcai akciójukkal Tatabányán, március 26-án. Az önkéntesek járókelőkkel beszélgetnek majd az önkéntességről, és a társadalom érdekében végzett tevékenységekről. Az országos roadshow az április 24-i Önkéntes Fiatalok Napja egyik beharangozó rendezvénye.
A programban a Tatabányai Segítők Ligája (TASLI) önkéntes csoport és az Észak-dunántúli Ifjak (ÉDI) Egyesület tagjai vesznek részt. A fiatalok pénteken délután 3 órától a Konzum és a Vértes Center környékén (Tatabánya, Győri út) sétálókat kérdezik meg arról, hogy személyesen mit tesznek a társadalmi felelősségvállalás jegyében, mivel járulnak hozzá közösségük jobbá tételéhez.
A március folyamán országszerte megszervezett utcai beszélgetések célja, hogy beharangozza a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napját (www.kozod.hu), melyet 2010. április 24-én ötödik alkalommal rendez meg a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány. A Nokia támogatásával zajló programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, illetve hogy minél több fiatalt motiváljon közösségi önkéntes tevékenységekben való részvételre. A tavalyi Önkéntes Fiatalok Napján 20 000-ren tettek valamit közösségükért, az idei programnak pedig már most 5000 biztos résztvevője van.
Az Önkéntes Fiatalok Napja programjába olyan közösségi projektek jelentkezhetnek, amelyeket fiatalok szerveznek, vagy amelyeket fiataloknak szerveznek. A jelentkezési határidő 2010. március 31.
A nap idén is a világszerte megrendezett Global Youth Service Day (www.gysd.org) eseményeihez kapcsolódik. Ezen a napon a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a világ számos országában helyi ifjúsági csoportok, közösségek végeznek valamilyen önkéntes tevékenységet, ezzel példát mutatva kortársaik és környezetük számára.