Ráncfelvarrás



Néhány héttel ezelőtt a lányok kitalálták, hogy cseréljük le az eddig használt logónkat (itt megnézheted). Rám bízták a feladatot, hogy találjak ki valami ütőset. Most megosztom veletek, hogyan jutottam el ahhoz a vizuális élményhez, amit ti is láthattok. 

A logó megalkotásakor három szempontot vettem figyelembe. Szerettem volna, ha a jelképünk egyszerű geometriai forma, ami könnyen lerajzolható. Mondjuk négyzet vagy kör. A másik elvárásom az volt, hogy szimbolizálja azt, amit csinálunk. Jelenítse meg a stílusunkat és az értékrendünket. Az utolsó kritérium pedig az volt, hogy jelenítse meg a három megyét egy-egy színnel. 

2007. nyarán egy képzés utolsó estéjén a szabadidő-felelősétől, Csík Rékától minden résztvevő megkapta a Távolságot, mint üveggolyót. Az ÉDI új logója is ezt az üveggolyót jeleníti meg - leegyszerűsített formában. Egyszerűen lerajzolható, kör alakú. Szimbolizálja azt a távolságot, amit a három megyében aktív önkénteseink megtesznek, ráadásul szép személyes emlékeket ébreszt mindannyiunkban. Az üveggolyónk közepén pedig három szín jelenik meg: a vörös Veszprém, a kék Székesfehérvár, a zöld pedig Tatabánya címerét idézi, és a megyeszékhelyekkel az egész régiót szimbolizálja. 

Természetesen a logóval együtt az egyesület teljes vizuális megjelenését megújítottuk, ezt a honlap mellett a fejléces papírjainkon, szóróanyagainkon, plakátjainkon és 2010-ben végre valahára a pólóinkon is láthatjátok majd. De ahhoz, hogy ez megtörténhessen, még át kell esnünk egy szilveszter éjszakán, amihez mindenkinek jó szórakozást, és ezzel együtt boldog új évet kívánunk!