Rövidfilmek ötödször



Az ötödik Pannon Fíling mozgóképes találkozón vehettek részt a rövidfilmek iránt érdeklődők szombaton. Az Expresszóban alkotók és műkedvelők gyűltek össze, hogy a Szellemi Regenerációs Társulás és a Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Egyesület rendezvényén együtt tekintsék meg a huszonegy versenyfilmet.
A szervezők három blokkban mutatták be a műveket, amelyekről alkotók, nézők és a háromfős zsűri beszélgetett a vetítések között. Az ítészek asztalánál Bernáth Szilárd, M. Tóth Géza és Trócsányi Gergely ült, akik nem rejtették véka alá a véleményüket. A döntésbe természetesen a nézőközönség is beleszólhatott, ők 1-től 10-ig pontozhatták a versenyzőket. 

A filmfesztivál első helyezettje Merza Gábor és Perczel Kristóf közös filmje, az I.M. Kulcsos Borharapó lett, a dobogón Orbán Zalán és Orbán Koppány alkotása, az Egy honvéd feljegyzései, és Nagy Tamás A kör bezárul című filmje foglalhatott még helyet. A közönség Spáh Dávid Fordítva című filmjét érezte a legjobbnak, a második helyet a közönségversenyben az Egy honvéd feljegyzései szerezte meg. A zsűri különdíjat is osztott, ezt a Birtalan Ilona Liliána – Gál Viktor – Törley Márton trió Csirkenásza és László Gábor Neked még megvan? című filmje kapta meg.

Az ÉDI Egyesület színeiben öt önkéntesünk vett részt a programon, ahol a nézőteret rendeztük be, információt osztottunk a vendéeknek, segédkeztünk az ételosztásban, és mindenben, amire a főszervezőknek szükségük volt.

A SZERET Egyesület programját a Dunaversitas Filmakadémia, a Veszprémi Ifjúsági Közalapítvány, az Expresszó Klubmozi és Kávézó, a Nivegy-völgyi Borok Háza, az Ízlelő, a Molnár Digitális Fotócentrum, a Írás-Kép Galéria, a Zebra Képkeret, a grweblabor.hu és a Libri Könyváruház veszprémi üzlete támogatta.