Párnacsata Veszprémben!

Nemzetközi Párnacsata Nap lesz április 4-én, szombaton. Ezen a napon Fokvárostól Caracas-on át Seattle-ig világszerte püfölik egymást azok, akik szerint a közterek nem csupán szemlesütött közlekedésre valók.

Ha úgy gondolod, hogy a válságban helye van egy vidám közösségi akciónak, gyere április 4-én délután 4-re egy vagy több párnával a veszprémi Óváros térre, és várj a jeladásra. (Jelen esetben a Tűztorony harangjátékának kezdetére).

(És persze terjeszd az igét :))

Szabályok

Egyes: Párnát mindenki hozzon magával, méghozzá puhát. A múlt évezredbeli, padláson talált, betonkeményre összeszáradt bélésű párnákat kéretik otthonhagyni, és nem ér sem patkót, sem fél- vagy egész téglát a huzatba rejteni sem.

Kettes: Csak olyan embert üss, akinél szintén párna van. A boltból másfél kiló meggylekvárral hazafelé igyekvő Marika nénit, és a szokásos délutáni fél cseresznyéért a kocsmába dölöngélő Pitta bácsit legyakni szigorúan tilos! Ellenben az idiótán vigyorgó és fényképezgető turistákat, nomeg a sajtó munkatársait simán meg lehet csapkodni kicsit, utóbbiakat pusztán szakmai okokból, a hiteles tudósítás kedvéért.

Hármas: A szemüveged vedd le. Ez több okból is hasznos. Egyrészt manapság nem olcsó dolog egy normális szemüveg. Ez tiszta sor. Másrészt ha nincs rajtad a szemüveged, akkor azt zúzol le akit akarsz, legfeljebb majd a végén azt mondod hogy úgy láttad a rendőrbácsinál is párna volt.
Na mondjuk aki tényleg nem lát szemüveg nélkül az fojtsa vissza a késztetést, és maradjon otthon, a köztéri szobrok párnával való csapkodása unalmas és felesleges...

Négyes: A párnacsata addig tart, ameddig tart. Érted.