Hajó önkéntes program

“Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.”
(Antoine de Saint-Exupéry)


A Hajó az ÉDI Egyesület önkéntes programja.

A Magtól a Fáig programunkkal ellenben itt nem eszközöket adunk a fiatalok kezébe, hanem élményeket, tapasztalatokat - ahogy a mottóban is olvasható, igyekszünk felkelteni a vágyat a közösségi részvétel iránt. Egyesületünkben 2007 és 2012 között tagjaink fejenként közel kétszáz órát tölthettek önkéntességgel, és igyekszünk a jövőben is minél több alkalmat teremteni erre.

A Hajó programban célunk, hogy a régiónkban élő 10-30 év közötti fiataloknak lehetőségük legyen részt venni önkéntes akciókban, és hogy az élményeket az akciók után együtt emeljük a tudatosság szintjére.

 Miért jó egy-egy ilyen önkéntes akció? 
  • Fejleszti a készségeket és kompetenciákat
  • Megtapasztalhatod a közösség alkotó erejét
  • A játszóháztól a kerítésfestésen át az állatmenhelyi kutyasétáltatásig sokféle területen kipróbálhatod magad
  • És mert buli az egész és sok-sok jó fej emberrel ismerkedhetsz meg.

A Hajó programban jelenleg az általunk vagy partnereink által szervezett eseményekre toborzunk egyéni önkénteseket, de terveink között szerepel egy olyan projekt kidolgozása, amellyel a már működő önkéntes csoportokat tudjuk majd segíteni.

  A Hajó legénysége: 

Fábián Emese
programvezető (a kapitány)
Küldj neki palackpostát ide: fabian.emese@ediegyesulet.eu

Becker Bernadett 
program koordinátor (az elsőtiszt)